Wpływ środowiska naturalnego na zdrowie publiczne.
Dopełniając zakupów w dużym supermarkecie, co niemalże jest potrzebnym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, widzimy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie szeroki asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – znacznie więcej na witrynie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości znakomite dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają należyty wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa niejednokrotnie stosują takie triki, że dodają do pieczywa prostego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.
1. Kontakt
2. Informacje
3. Tutoriale
4. Dołącz teraz